Бременността подмладява


Бременността подмладява
Снимка: Thinkstock/Guliver

За бременните жени казват, че сияят. Според група доктори от медицинския университет Хадаш в Йерусалим това наистина е така, защото са доказали, че носенето на дете подобрява здравето.

Според тяхното проучване бременността помага за забавяне на процеса на стареене и подобрява регенерационния процес на мускулите и тъканите на майката.

Изследването, в което е използван високотехнологичен скенер за ядреномагнитен резонанс, е било приложено върху бременни и не бременни мишки, подложени на чернодробни трансплантации.

Учените установили, че при 96% от бременните мишки черният дроб се регенерира само за два дни, докато същият процент при не бременните мишки бил 46%. Също така било установено, че бременността повлиява добре и на сърцето на животните. Според специалистите благоприятното влияние продължава до два месеца след раждането.

Според експертите когато една жена е бременна тя трябва да поддържа едновременно както своите функции, така и тези на детето си и бременността очевидно инжектира в жените "серум на младостта от детето, което носи", което забавя процеса на стареене.

"Тъй като бременността е уникален биологически модел на отчасти споделена кръвоносна система, ние смятаме, че е възможно той да има подмладяващ ефект върху майката", се казва още в изследването, публикувано в журнала "Раждаемост и стерилитет", цитиран от "Яху".

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама