Бум на замразяването на яйцеклетки


Бум на замразяването на яйцеклетки
Снимка: Thinkstock/Guliver

Броят на жените, които замразяват яйцеклетките си, се е увеличил с 400% само за една година.

За все повече жени с приоритет е кариерното развитие, за сметка на създаването на семейство и раждането на деца, твърдят експерти.

Търсенето на процедурата за замразяване на яйцеклетки е нараснало с 400%, а записаните часове в частните клиники във Великобритания са се увеличили двойно за същия период.

Освен това, новите изследвания разкриват, че спрямо предходната година е намаляла възрастта на жените, които искат да замразят яйцеклетките си.

С близо 200% скача и броя на жените, които се подлагат на вътрематочна инсеминация.

Това е процедура за отделяне на по-бързите сперматозоиди от по-бавните, за да бъдат поставени в матката по време на овулация.

Даряването на ембриони също се е увеличило с 183 на сто от началото на 2014 г.

Процедурата е предпочитана от тези, които искат да отложат раждането на деца. От всички жени в Обединеното кралство, замразили яйцеклетките си през последната година, 43 на сто са на възраст от 25 до 34 години, а 13 на сто са дори под 24 години.

Гинекологът Кирон Бал от "Инфинити Хелткеър" заяви, че това е все по-нарастваща тенденция и сред по-младите жени, които искат да се подсигурят.

"Виждам значително увеличение на броя на жените, които се подлагат на процедурата по замразяване на яйцеклетки. Все повече са дамите, които се стремят да развиват кариерата си и отлагат раждането до по-късен етап от живота си. Това обаче може да доведе до трудно забременяване и други усложнения, затова младите се презастраховат, докато са още млади", обясни още гинекологът

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама