Българската ракия- природен лек за десетки болести


Българската ракия- природен лек за десетки болести
Снимка: iStock

Сливовата и гроздовата ракия са най-известните ракии у нас и както подсказва самото име, се правят от сливи и грозде. Имайки предвид високия процент алкохол в ракията, трябва да внимаваме с консумацията ѝ, но умереното ѝ използване ще помогне при някои здравословни проблеми.

По-долу ви представяме списък със здравословни проблеми, които нашите предци са лекували успешно с ракия в продължение на десетилетия.

Болка в стомаха

Яли ли сте тежка и мазна храна, която ви е причинила болки в стомаха? Пръст-два сливова или гроздова ракия веднага ще го успокоят.

Зъбобол

Задръжте глътка ракия върху болния зъб за десет секунди, разджуркайте и след това изплюйте. Повторете още два-три пъти в малък интервал от време, за да не дразни много венците.

Възпалено гърло

Ако става въпрос за ангина, тоест възпаление на гърлото, причинено от бактериална инфекция, ракията с няколко капки прополис ще дезинфекцира успешно гърлото. Ще помогне и горещ билков чай ​​с няколко лъжички ракия.

Болка в гърба

С малко ракия нежно масажирайте областта на болезнения и схванат гръб. Повторете процедурата след няколко часа.

Схванат врат

Както схванат гръб, така и схванат врат можете да лекувате с ракия по същия начин.

Болка при ревматични заболявания

Сред страдащите от артрит масажът с ракия често се използва като средство за облекчаване на болки в ставите.

Отоци

Ракията доказано охлажда кожата, затова действа добре и при отоци. С ракия можете да масажирате подутото място или да поставите компрес. Имайте предвид, че ракията може да раздразни кожата само след няколко минути, затова дръжте компресите върху подутата част на тялото за кратко.

Урологични проблеми

Ракията с магданоз е отличен съюзник в борбата с бактериалните инфекции на пикочните пътища.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама