Чудото, което лекува 600 болести


Чудото, което лекува 600 болести

Природата е създала лекарство за всяка болест, но ние все още не сме открили всички билки и полезни природни съставки, така че да ни служат за всяка болест, която познаваме. Куркумата е много полезно природно лекарство, което може да се бори с някои сериозни болести.

Казват, че тя помага при лечението на рак. Тя е сред най-често срещаните съставки в отварите на азиатските лечители. Златно мляко или златна смес е другото име на отварите, които помагат при това тежко заболяване.

Куркумата помага и при диабет. Куркуминът е една от най-важните съставки, които контролират нивата на кръвната захар. Тази съставка е доказано, че балансира инсулиновата резистентност. При хората с диабет от тип 2 се наблюдава забавяне в прогресията.

Куркумата помага и при кожни проблеми, причинени от паразити. За тази цел се прави паста с ½ ч.л. куркума и щипка сол. Съставките се разтварят във вода до получаването на гъста смес. С пастата се намазва проблемното място и се покрива с марля, докато марлята не падне сама след изсъхване.

Куркума при синузит: прави се халва от куркума и мед като се смесва една част куркума с две части захаросан мед. От получената паста се взима една чаена лъжица и се държи в устата, докато се стопи напълно. За отпушване на синузите се посипва малко куркума върху топъл, но не съвсем горещ котлон и се вдишват изпаренията.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама