Clínica Liberty България помага на хиляди да се справят със свръхизпотяването


Clínica Liberty България помага на хиляди да се справят със свръхизпотяването
Снимка: Clinica Liberty

Само месец след като отвори врати, Clínica Liberty България помогна на десетки пациенти, страдащи от свръхизпотяване или т.нар. хиперхидроза.

При някои хора механизмът за охлаждане на тялото е свръхактивен до такава степен, че може да се потят четири или пет пъти повече от нормалното. Когато изпотяването е твърде обилно, то може да бъде опасно, да създаде притеснение, дискомфорт, чувство на тревожност, нарушена комуникация и да пречи на работния процес. Често се засягат всички аспекти от живота на човек: от кариерното развитие и възможностите за почивка, до личните отношения, емоционалното състояние и самочувствието.

Познати са два вида хиперхидроза – първична и вторична. Първичната хиперхидроза e наследствена, проявява се още в ранна детска възраст или по време на пубертета, като засяга предимно младите. Наблюдава се най-често в областта на подмишниците, дланите и стъпалата. Пряко влияе върху качеството на живот поради прекомерното изпотяване и миризмата в посочените области. Наднорменото тегло не оказва особено влияние върху проявлението на първична хиперхидроза, но се отразява значително при късно настъпила такава.

Вторичната хиперхидроза не е наследствена, като от своя страна може да бъде физиологична или да бъде симптом за друго заболяване.

Свръхизпотяването е проблем в комуникацията, като води до понижено самочувствие и дори депресия. Хората се затварят в себе си и водят непълноценен живот, а постоянният стрес засилва функционирането на потните жлези.

Доскоро заболяването не се лекуваше трайно, като мнозина пациенти бяха насочвани към психолози, невролози, хомеопати, но се постигаха временни резултати и до дефинитивно решение на проблема не се стигаше.

Решение вече има и то се нарича Clínica Liberty България. С неоспорим успех се прилага иновативната технология miraDry, която е единствената неинвазивна терапия на аксиларна хиперхидроза (прекомерно изпотяване в областта на подмишниците), одобрена от Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ (FDA) и прилагана в редица европейски страни. Технологията miraDry използва електромагнитни вълни, които редуцират потните жлези, без да се нараняват останалите тъкани. Допълнителен ефект е премахването на неприятната миризма и в повечето случаи намаляване на окосмяването. Международната асоциация по хиперхидроза признава и препоръчва miraDry като лечение, трайно отстраняващо прекомерното изпотяване на подмишниците. Резултатът - до 90% от количеството отделена пот остава само кошмарен спомен, след една или две процедури.

В Clínica Liberty не се ограничават в лечението на прекомерно изпотяване само в областта на подмишниците. За първи път се въвежда и технологията palmaDry, която се използва при свръхизпотяване в областта на дланите и стъпалата. Процедурата е на принципа на йонофореза и е пригодена за провеждане както в клиниката, така и в домашни условия.

На резултатите от сесиите с palmaDry вече се радва двадесетгодишната студентка А. Г., която е преминала през редица трудности заради свръхизпотяване на дланите. Безкрайните притеснения при срещи с приятели и познати, страхът при явяване на изпити от оставянето на следи върху белия лист, са потискали момичето в продължение на години. Младата жена е пробвала всички възможни варианти за справяне с проблема - антипреспиранти, ботокс, хомеопатия, билки.

Неудобството и изолацията приключват когато А.Г. се запознава с екипа на Clínica Liberty България и д-р Юлиан Йорданов.

„Нямах никакво самочувствие, притеснявах се дори да говоря с хората. Стартирайки процедурите с апаратурата palmaDry, започнах да възвръщам увереността в себе си и във възможностите си. Усещането е неописуемо“, споделя А.Г.

Всеки, който желае да посети CLÍNICA LIBERTY може да запише своя час за безплатна консултация на тел. 070010666, както и на адрес гр. София, Студентски град, ул. “Проф. Кирил Попов”46, етаж 1 , clinicaliberty.bg. За повече информация посетете и YouTube канала на клиниката ТУК.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама