Да си похапнем грейпфрут и през лятото


Да си похапнем грейпфрут и през лятото
Снимка: Thinkstock/Guliver

Освен че трябва да пием много течности, през най-горещия сезон в годината е хубаво и да си похапваме плодове. Грейпфрутът е един от най-препоръчителните плодове заради многото си полезни свойства.

Въпреки че може би сте свикнали да си правите фреш от грейпфрут или да ядете плода през зимата, ние ви съветваме да го направите и през лятото.

Освен че е много освежаващ, сокът от грейпфрут е изключително полезен, особено когато се пие сутрин на гладно.

Кои са хранителните свойства на грейпфрута?

В 100 г грейпфрут има между 30 и 40 kcal (в зависимост от сорта), около 8.5 г въглехидрати, 90 г вода (средно 75% от плода са вода) и 0.1 г мазнини.

Достатъчно е да изядете един средно голям грейпфрут, който ще осигури на организма ви необходимото дневно количество витамин С.

Освен това, този плод с екзотичен вкус е мощен антиоксидант – много изследвания показват, че той спомага за понижаването на холестерола.

И нека спрем до тук с фактите, които може би вече са известни на много от вас и да минем към съществената част, а именно:

Как да отслабнем с грейпфрут?

Ако се чудите как този плод може да направи чудеса и да помогне да намалите теглото ви, ще ви отговорим.

Грейпфрутът спомага за изгарянето на мазнини и по този начин влияе на метаболизма. Консумацията му понижава нивото на инсулин и потиска чувството за глад. Какво по-хубаво от това?

А диетата е много лесна:

Нужно е редовно да консумирате плода или сока от грейпфрут, като не е нужда да се ограничавате от каквото и да е било храна. Все пак резултатите ще са по-добри, ако се храните балансирано и здравословно.

Препоръчваме ви по половин грейпфрут 30 минути преди всяко хранене. Само за около 10 седмици, с този режим вие ще се отървете и то неусетно от 2 до 5 килограма.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама