Джинджифилова вода: За какво помага и как се приготвя


Джинджифилова вода: За какво помага и как се приготвя
Снимка: iStock

Джинджифилът е подправка, която се използва от векове в традиционната медицина за лечение на различни заболявания. Джинджифиловата вода се прави чрез варене на корен от джинджифил във вода, което извлича активните му съединения, включително гингерол и шогаол. Смята се, че тези съединения имат редица ползи за здравето, включително противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Ето някои от потенциалните ползи от пиенето на джинджифилова вода:

Намалява възпалението

Джинджифилът има мощни противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляване на възпалението в тялото. Хроничното възпаление е свързано с много здравословни състояния, включително сърдечни заболявания, диабет и рак. Редовното пиене на джинджифилова вода може да помогне за намаляване на възпалението и да намали риска от развитие на тези състояния.

Вижте още: Мощен еликсир с 2 съставки бори възпалено гърло и лошо храносмилане

Облекчава храносмилателни проблеми

Джинджифилът се използва от векове за лечение на гадене и храносмилателни проблеми. Пиенето на джинджифилова вода може да помогне за намаляване на гаденето и повръщането, причинени от болест на пътуването, химиотерапия и бременност. Може също така да помогне за облекчаване на храносмилателни проблеми като подуване на корема, газове и запек.

Подсилва имунната система

Джинджифилът има антибактериални и антивирусни свойства, които могат да помогнат за засилване на имунната система. Редовното пиене на джинджифилова вода може да помогне за намаляване на риска от инфекции и заболявания.

Намалява болката

Джинджифилът има естествени болкоуспокояващи свойства, които могат да помогнат за намаляване на болката и болезнеността в тялото. Пиенето на джинджифилова вода може да помогне за облекчаване на мускулни болки, менструални спазми и главоболие.

Как да си направим джинджифилова вода:

Измийте един пресен корен от джинджифил и го нарежете на тънки филийки

Добавете резените джинджифил в тенджера с вряща вода

Оставете джинджифила да се накисне във водата за 10-15 минути, без да се вари

Прецедете джинджифиловата вода в шише или кана и добавете мед и лимонов сок на вкус

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама