За бременни: С тази отвара ще забравите за гаденето


За бременни: С тази отвара ще забравите за гаденето
Снимка: Istock

Казват, че бременността е един от най-прекрасните периоди в живота на всяка жена. Да, на всяка, която обаче не е преминала през кошмара на сутрешното гадене и повръщане.

Това състояние се среща често при много жени в първото тримесечие от бременността, но в редки случаи може да продължи и до доста по-късни месеци.

Вижте още: С тази натурална рецепта на проф. Чирков ще пречистите лимфата и кръвта

Според специалистите една от основните причини за появата на гаденето е рязкото повишаването на половите хормони в женския организъм.

Днес ви представяме една ефективна домашна отвара, с която без хапчета ще можете да облекчите това кошмарно неразположение.

Чаят от джинджифил е един от най-силните природни лекове срещу гадене и повръщане. Той е напълно безопасен за бременни, ако нямате някакви странични заболявания, при които е напълно забранена  консумацията му. Като всяка билка и с него не трябва да се прекалява и е препоръчително да се пият до две чаши на ден.

Вижте още: Натурални рецепти за пречистване на дебелото черво

Джинджифилът облекчава симптомите на гадене, а неговите спазмолитични качества отпускат чревните мускули.

Ето как да приготвите една доза:

Накиснете в 200 мл гореща вода един малък корен от джинджифил за 10 минути. След това прецедете добре и оставете отварата да се охлади, след което добавете 1 ч.л. мед.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама