Натурални рецепти за пречистване на дебелото черво


Натурални рецепти за пречистване на дебелото черво
Снимка: iStock

Основната функция на дебелото черво е да абсорбира солите, витамините и хранителните вещества от неразградената храна, която не е била преработена в тънките черва. Когато обаче дебелото черво не работи правилно, се появяват здравословни проблеми като главоболие, запек, умора и хронични заболявания. Именно, за да може да функционира правилно, е необходимо да се прави прочистване на този орган, което помага за детоксикация на тялото и подобрява функцията на храносмилателната система.

Вижте още: 6 храни и напитки, за които черният ви дроб ще е благодарен

Днес ви представяме няколко природни средства,  с които натурално да прочистите дебелото черво.

1. Пречистване с морска сол

Загрейте 100 мл вода и добавете 1/2 чаена лъжичка морска сол, след което разбъркайте. Прибавете към сместа 1/2 чаша натурален ябълков сок, 1 чаена лъжичка джинджифил и две супени лъжици лимонов сок, разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Може да пиете тази напитка 3 пъти на ден преди хранене.

2. Пречистване с лимони

Смесете сока от един лимон в 200 мл преварена вода, добавете щипка сол и 1 чаена лъжичка мед. Пийте тази напитка всяка сутрин на гладно.

Вижте още: Любимата билка на баба Ванга, която лекува десетки болести

3. Ленено семе

Приемът на 1-2 ч.л. брашно от ленено семе чисти напълно дебелото черво и тънките черва за 2-3 седмици от застоялата слуз, фекалните камъни и паразити. При това напълно се запазва чревната микрофлора.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама