5 ползи за тялото от пиенето на чай от джинджифил през лятото


5 ползи за тялото от пиенето на чай от джинджифил през лятото
Снимка: iStock/Guliver

Джинджифилът е ароматна пикантна билка, която е известна както с широката си кулинарна употреба във всички точки на света, така и в Аюрведа и други древни медицински практики като средство за природно лечение.  Ето кои са основните ползи на чая от джинджифил:

Подобрява храносмилането

Лековитата билка стимулира слюноотделянето, жлъчните и стомашни сокове, съдържа храносмилателни ензими и в резултат подпомага, улеснява и подобрява храносмилането и усвояването на необходимите на организма фитонутриенти.

При стомашен дискомфорт

През топлите месеци по-често се срещат стомашни смущения свързани с вируси, пътуване и други. Пиенето на чай от джинджифил през летния сезон е силно препоръчително. Благодарение на съдържанието на уникални противовъзпалителни и антибактериални съединениея, джинджифилът е пръв помощник срещу газове, киселини, нередовен стомах, гадене и други симптоми на стомашен дискомфорт.

5 ЗДАВОСЛОВНИ ПОЛЗИ ОТ КОНСУМАЦИЯТА НА ЧЕРЕШИ

Повишава енергията и намалява стреса

Силният аромат на джинджифила, в съчетание със здравословните му свойства, гарантират, че джинджифиловият чай може ефективно да противодейства на стреса и умората. Джинджифилът може да помогне за увеличаване на жизнената енергия, тонизиране и повишаване на концентрацията, защото билката подобрява функциите на кръвоносната система, като позволява на кръвта да се движи по-свободно в целия организъм.

Подпомага топенето на мазнини

Лятото е най-добрият сезон за отслабване, тъй като сме склонни да се потим по-често и да изразходваме повече енергия в ежедневните си задачи. Джинджифилът подобрява храносмилането и повишава вътрешната температура, което води до по-бързото горене на мазнини - на практика пикантният корен не само помага да сме по-здрави, ами се бори и с излишните мазнини в тялото.

Допринася за поддържане на свежа и здрава кожа

Джинджифилът има противовъзпалителни и антибактериални свойства, които го правят чудесна „храна“ за кожата – най-големият орган в човешкото тяло, който през лятото е изложен на повече рискови фактори. Джинджифиловият чай може да бъде добър помощник на кожата срещу инфекции и да допринесе за поддържане на сияйна и свежа кожа през лятото!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама