Домашните средства, от които веднага да се възползваме след ухапване от комари


Домашните средства, от които веднага да се възползваме след ухапване от комари
Снимка: iStock

Комарите са напаст, от която рядко успяваме да се спасим. За съжаление тези досадни кръвопийци са неизменна част от летните нощи и способстват за нарушаването на комфорта ни. Каквито и репеленти да използваме, от тях не винаги има полза. Ухапванията са налице. Какво можем да направим в този случай?

Нашият съвет е да се доверите на домашните средства, вместо това да използвате лосиони,спрейове и всякакви други мазила. Ще споделим за няколко такива домашни средства, чието действие е незаменимо.

Ето ги и тях:

Овесена каша

Овесената каша е онова домашно средство, което доказано успокоява мястото след ухапване. Това се дължи основно на витамините, минералите и антиоксидантите, които се съдържат в овесените ядки. За целта е нужно да си приготвите вана с овесени ядки и вода.

Сода за хляб

Сода за хляб, разтворена в малко вода, върши чудеса, когато говорим за ухапване от комари. Този способ много бързо успокоява мястото и спомага за премахване на зачервяването. Приготвената каша се нанася директно върху засегнатия участък. Оставя се да постои така за известно време. Содата е с висока алкалност и сърбежът ще утихне за секунди.

За останалите домашни средства научете ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама