Ето с какво да заменим поскъпналия джинджифил


Ето с какво да заменим поскъпналия джинджифил
Снимка: iStock/Guliver

Джинджифилът е отличен за повишаване на имунитета, но не е единственият продукт, който можем да използваме за тази цел. Диетологът Михаил Гинсбург сподели с какво да заместим скъпата подправка в интервю за радио "Спутник".

В разгара на коронавирусната пандемия по света цените на джинджифила скочиха пет, а на места дори и десет пъти. Какво е полезното в него и къде другаде може да се намери?

"Това, което в джинджифила помага да се намали вероятността от заразяване, са фитонцидите - летливи биологично активни вещества, на които се дължи специфичния му, пикантен вкус. Те унищожават вирусите. Освен в джинджифила, на фитонциди са доста богати зеленчуци като лук, чесън и ряпа", каза Гинсбург.

Вторият полезен компонент е свързан с отслабване на възпалителните процеси в организма. "Противовъзпалителният ефект намалява прекомерната реакция на организма след проникване на вируси. Куркумата има такива свойства. Куркумата дори е известна от древността като противовъзпалителен продукт номер едно. Касисът, червените боровинки и малините също действат по същия начин", заяви диетологът.

НАУЧЕТЕ НЕВЕРОЯТНИТЕ ПОЛЗИ НА КУРКУМАТА ТУК!

Третото ценно свойство на джинджифила е защитата на клетките, свързана с високото съдържание на антиоксиданти. "В куркумата има повече антиоксиданти. Те се съдържат и в червените чушки и пресните домати", сподели Гинсбург.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички