Ето защо да си похапвате повече кашу


Ето защо да си похапвате повече кашу
Снимка: iStock

Ядките са изключително полезни, стига да ги консумираме умерено. Препоръчителният дневен прием е една шепа.

Ядките кашу съдържат много по-малко мазнини, отколкото бадемите, орехите и фъстъците.

С консумацията на кашу можете да набавите на организма си така полезните минерали като калций, калий, натрий, магнезий, желязо, мед, цинк, манган и селен. Не по-малко важно е и наличието на ненаситени мастни киселини омега-3 в ядките на кашуто.

Установено е, че в кашуто се съдържат вещества, които неутрализират и потискат размножаването на бактериите, които разрушават зъбния емайл.

ЕТО ЗАЩО ТРЯБВА ДА ВНИМАВАМЕ С ЯЙЦАТА

Тези ядки са много полезни и като профилактично средство при кожни проблеми.

Кашуто притежава антисептични, тонизиращи, антибактериални и антимикробични свойства. То също така е и с ниска алергенност.

Консумацията на кашу, освен че е здравословна и благоприятна за организма, спомага за концентрацията и храносмилането.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама