Ето защо всички започнаха да си слагат чушки в чорапите


Ето защо всички започнаха да си слагат чушки в чорапите
Снимка: iStock/Guliver

Изключително важно за здравето е поддържането на топли крака. Кръвообращението в краката става значително по-лошо при по-възрастните хора. Те се нуждаят от помощ за поддържане на топлината през зимата. Един евтин и лесен начин е да използвате лют червен пипер.

В аптеките се предлага лютив разтвор, наричан понякога капсаицинов разтвор или мехлем. Използва се за облекчаване на болките в гърба и шията, като затопля мускулите и ги разхлабва. Той действа по същия начин на краката. Не е нужно, обаче, да плащате на фармацевтичните компании за нещо, което можете да приготвите в домашно обстановка от черен пипер, за да затопляте краката си през по-студените месеци само за стотинки.

КАКВО СЕ СЛУЧВА С ТЯЛОТО, КОГАТО ЯДЕТЕ ЛЮТО

Ще свърши ли работа и някоя чушка?

Всички чушки, които съдържат капсаицин, ще свършат работа. Трябва да внимавате с използването на чушки, които са твърде лютиви. Те могат да изгорят кожата ви. От друга страна, чушките, които не са достатъчно люти, може и да не подействат.

Можете дори да използвате домашните си чушки. Изсушете ги първо на дехидратор или във фурната, за да отстраните цялата влага, след това използвайте мелница, за да ги превърнете в пипер.

Най-евтиният и лесен метод да приложите лют пипер за затопляне на краката си е да сложите малко по краката или в чорапите си. Трябва да внимавате да не използвате твърде голямо количество и да го разпределите равномерно върху краката. Тествайте първо съвсем малко, защото някои хора проявяват по-голяма чувствителност към чушките.

Един добър начин да ограничите количеството пипер и да спомогнете за равномерното му разпределение е да добавите малко количество пипер, може би 1/2 чаена лъжичка, в 1/4 чаша царевично нишесте или пудра за крака. Смесете ги добре и използвайте чаена лъжичка във всеки чорап. Намачкайте малко чорапа, за да получите равномерно разпределение на получената пудра. Този метод ще поддържа краката ви топли и сухи. Той е чудесен за прилагане в студен, влажен ден или при работа в сняг.

Яжте люти чушки, за да запазите ръцете и краката си топли

Когато хапвате люти чушки, цялото ви тяло се затопля. Активната съставка тук е т. нар. капсаицин. Капсаицинът разширява кръвоносните съдове, причинявайки допълнителен приток на кръв и осигурявайки топлина на ръцете и краката. Някои хора усещат ефекта незабавно, докато други чувстват, че топлината се увеличава постепенно, с течение на времето.

Яденето на люти чушки също носи полза с добавянето на ценна храна към вашето меню. Чушките съдържат много полезни витамини, антиоксиданти и противовъзпалителни вещества. Те могат да ви държат затоплени и здрави през цялата зима.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама