Храните, които могат да са много вредни за нас, ако ги ядем в големи количества


Храните, които могат да са много вредни за нас, ако ги ядем в големи количества
Снимка: iStock/Guliver

Много е важно човек да не прекалява с храните, които консумира в ежедневието си. Няма значение дали спадат към графата „здравословни“, не трябва да се консумират прекомерно. Това може да доведе до куп здравословни неразположения.

Днес ще изброим някои от полезните храни, които е желателно да консумирате сравнително рядко, а когато ги похапвате, не бива да са в големи количества.

Ето ги и храните, от чиято прекомерна консумация да се въздържате:

• Кръстоцветни зеленчуци;

В тях има наистина много полезни вещества, но пък не бива да се ядат в големи дози. Може да ги включите няколко пъти в седмичното си меню, но не и да ги похапвате сутрин, обед и вечер. Ако толкова не можете да се лишите от зеле, сгответе с него вкусно ястие и го сервирайте на цялото си семейство.

• Риба тон;

Заради богатото си съдържание на живак, рибата тон не е желателно да се консумира повече от веднъж в седмицата. Тя е много богата и на протеини, затова не лишавайте организма си от полезните й вещества.

За останалите храни прочетете ТУК!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама