Искате да отслабнете? Имайте подредена кухня


Искате да отслабнете? Имайте подредена кухня
Снимка: iStock/Guliver

Изследователи са изяснили, че хаосът в кухнята кара жените да ядат повече. Научната работа е публикувана в Environment and Behavior, съобщава сайтът на Корнуелския университет.

В експеримент взели участие 101 жени. Опитът се заключавал в това, че част от жените били оставени в идеално подредена кухня, а друга част – в кухня, в която царял хаос (по шкафовете имало мръсни съдове, на масата се търкаляли вестници, постоянно звънял телефонът).

Те трябвало да почакат, докато дойде друг човек. В двете кухни на масата имало купи със сладки, крекери и плодове. Всяка участничка пребивавала в кухнята в продължение на 10 минути.

Учените наблюдавали какво правели жените в процеса на очакване. Станало ясно, че хаосът карал участничките да ядат повече, като отдавали предпочитание на сладките, а не на плодовете. Средно дамите, очакващи в подредената кухня, употребили с 65 калории по-малко от тези, които се намирали в безпорядък.

Авторите на изследването смятат, че същата зависимост се наблюдава и при мъжете. Учените съветват всички, които искат да отслабнат, да следят за реда в кухнята – така съблазните да се хапва повече ще бъдат по-малко.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама