Искате да отслабнете? Яжте тиква


Искате да отслабнете? Яжте тиква
Снимка: iStock/Guliver
Искате да отслабнете? Яжте тиква
Снимка: iStock/Guliver

Хората, които следят телесното си тегло и искат да поддържат стройна фигура, трябва да обърнат особено внимание на тиквата, която се появява в големи количества на пазарите и в магазините в средата на есента, съветват диетолози. Според тях ако искате успешно да намалите теглото си този продукт трябва да присъства в диетата ви, защото е нискокалоричен и много полезен. Освен това тиквата може да се приготвя по много различни начини и е чудесна добавка към месни ястия.

Загубата на тегло не е единственият полезен ефект, който този плод постига. Тиквата е полезна за храносмилателната система, затова се използва широко в хранителната терапия.

Оранжевият плод може да бъде ценен източник на различни вещества. Тиквата е богата на диетични фибри. Има високо съдържание на каротеноиди, предшественици на витамин А - около 30% от препоръчителния дневен прием в 100 грама. Тиквата е богата на силиций, съдържа почти 100% от дневния прием в 100 грама. Това е елемент, който е необходим за здравината на нашите кости и особено ставни връзки.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Коментари


Още по темата


Още от Здраве


Реклама
Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама