Изпитани бабини рецепти при лечение на варицела


Изпитани бабини рецепти при лечение на варицела
Снимка: iStock/Guliver

От варицела е невъзможно да се избяга и всяка година вирусът Varicella-Zoster покосява хиляди български дечица. И тъй като в момента едрата шарка върлува с пълна сила в цялата страна, днес ви споделяме няколко изпитани бабини рецепти, които успокояват симптомите и помагат за по-лесното отшумяване на заболяването.

1. Сода бикарбонат

Вземете половин чаена лъжичка сода за хляб и я разбъркайте добре в чаша с вода. Нанесете внимателно от разтвора върху засегнатите места и изчакайте да изсъхне върху кожата, за да настъпи облекчение на сърбежа. Може да използвате до 3 супени лъжици сода за хляб в една чаша вода.

2. Етерично масло от лавандула

Смесете 2 малки лъжички сода за хляб с 40 мл вода и 20 капки етерично масло от фина лавандула. Нанесете върху всяка пъпка с памучен тампон. Лавандулата ще помогне за по-бързото зарастване на пъпките.

4-ТЕ НАЙ-ДОБРИ БИЛКИ ЗА ОБЛЕКЧАВАНЕ НА ПРОЛЕТНИТЕ АЛЕРГИИ

3. Витамин Е

Маслото с Витамин Е ще помогне за заздравянето на кожата и ще намали шанса от оставяне на белези.

4. Мед

Медът е естествен антибактериален компонент с отлично успокояващо действие върху раздразнена кожа. Нанесете тънък слой чист пчелен мед върху местата, на които има обриви или просто сърбеж. Оставете известно време да престои, след което отмийте. Повтаряйте това 3-4 пъти на ден.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама