Най-лесните за отглеждане билки


Най-лесните за отглеждане билки
Снимка: iStock

Чудесно решение е да започнете да отглеждате билки. Те са любимо допълнение към много ястия, лекуваме се с тях, а може и просто да украсим и освежим градината си с приятен аромат и цвят. Повечето от тях не изискват специални градинарски умения. Ето и няколко примера за лесни за отглеждане и полезни билки, които може да си засадите.

Дафинов лист 

Познат добре на кулинарите, този ароматен храст можете да си отглеждате сами. Сладникавата му миризма може да освежава помещенията, а също лекува главоболие. Дафиновият лист вирее добре при подхранване с утайка от кафе и остатъци от яйца.

ЕТО КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ, АКО ИМАТЕ ДАФИНОВ ЛИСТ В ДОМА СИ

Градински чай 

Това добре познато растение може да бъде чудесен съюзник на всеки градинар, тъй като отблъсква вредителите по градинските насаждения. Лесно се захваща, устойчиво на суша и студ.

Риган 

Обича сух и горещ климат, така че няма да се притеснявате, ако сте пропуснали да го полеете в горещините. Подрязването на растението допринася за неговия бърз растеж. А накрая ще имате една прекрасна, ароматна и не на последно място прясна подправка за любимите ви ястия.

Мента 

Знаете за всички ползи от ментата, както и за нейният прекрасен, свеж аромат. Е, това е една от най-лесните за отглеждане билки. Расте бързо и не изисква много специални грижи и скоро ще се радвате на изобилие от нея.

4 МАСКИ ЗА ЛИЦЕ С МЕНТА

Босилек 

При всяко подрязване на босилека, си осигурявате още и още листенца. Ароматна билка с бърз растеж, която можете да изберете за вашата градина. Силният аромат на босилека ще държи далеч комарите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама