Ябълковият оцет носи над 30 ползи за здравето с точната доза


Ябълковият оцет носи над 30 ползи за здравето с точната доза
Снимка: iStock

Ябълковият оцет е популярно природно лекарство, което от векове се използва за подобряване на здравословното състояние и свалянетото на излишни килограми. Но каква е истината около ябълковия оцет и колко не е необходим, за да отслабнем?

Твърди се, че има повече от 30 различни ползи за здравето от консумацията на ябълков оцет. Но е изключително важно да се избягва приемът на големи дози за дълъг период от време. Той е вид фермент, който се получава от ябълков сайдер. Процесът на ферментация осигурява на оцета пробиотици и ензими, като същевременно значително намаляват съдържанието на калории и захар.

Приет в правилните количества, ябълковият оцет се смята за безопасен и може да помогне за отслабване. Но е необходима консултация със специалист преди включването му към храненето за сваляне на излишните килограми.

Известно е, че затлъстяването увеличава риска от сърдечни заболявания, диабет и някои видове рак.

6 ДОБРИ ПРИЧИНИ ДА НАМАЛИТЕ МЕСОТО

Ябълковият оцет е идеална подправка за обяд или вечеря, тъй като увеличава усещането за ситост, а при продължително чувство за ситост го няма и посягането към висококалорични лакомства.

За тези, които искат да опитат ябълков оцет, той има някои доказани ползи за здравето, твърди д-р Едуин Макдоналдс

Както се оказва от клинично изследване, чиито резултати бяха публикувани наскоро в Journal of Functional Food, ябълковият оцет може много да помогне при отслабване. Участниците приемали 15 мл ябълков оцет на обяд и вечеря (общо 2 с.л.). Те са свалили около 4 кг по време на 12-седмичното проучване, съобщават учените.

Но само с ябълков оцет не се постига такъв резултат, приемането му трябва да се комбинира със здравословен хранителен план с плодове и зеленчуци всеки ден. Също така с физическа активност в рамките на поне 150 минути-седмично интензивна активност.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама