6 добри причини да намалите месото


6 добри причини да намалите месото
Снимка: iStock

Може би обичате да си похапвате месо често. Но замисляли ли сте се какво ще стане, ако намалите приема му? Всъщност, дори е препоръчително да избягвате месото. Ето някои от причините:

Ще постигнете разнообразие в менюто си

Няма какво толкова да направите с парче пържола, освен да му сложите подправки, но когато става въпрос за патладжан, целина или гъби, може да развихрите въображението си и да постигнете много повече. И винаги може да приготвите печени картофи за гарнитура.

Ще опитате непознати досега храни

Чували ли сте за йерусалимския артишок (земна ябълка), алабаша, цикорията и лилавите броколи? Не сте ги опитвали преди? Сега е моментът да го направите.

Ще имате по-добри спортни постижения

Докато повечето активни хора се фокусират върху приема на белтъчини, следва да ги осведомим, че когато се прилага правилно, вегетарианската диета богата на въглехидрати витамини и минерали и бедна на мазнини, може да бъде оптимална за спортни постижения. Съществуват противоречащи си проучвания, но броят на вегетарианците в световния спорт продължава да нараства.

Ще помогнете за спасяване на планетата

Растителната диета е по-добра за планетата, тъй като изисква по-малко енергия, природни ресурси и земеделска земя за изхранване на вегетарианците.

Ще имате по-стройна фигура

Вегетарианците обикновено тежат по-малко в резултат на храненето си, в което има по-малко калории под формата на зърнени храни, бобови растения, ядки, семена, плодове и зеленчуци.

Ще постигнете дълголетие

Установено е, че вегетарианците се наслаждават на по-дълъг и здравословен живот в сравнение с месоядните.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама