Кажете "Сбогом!" на гъбичките с тези няколко натурални средства


Кажете "Сбогом!" на гъбичките с тези няколко натурални средства
Снимка: iStock/Guliver

Всеки, който се е сблъсквал с гъбички, знае колко неприятни и упорити могат да са те. Ако сте пробвали различни средства и все още не сте се отървали от тях, съветваме ви да опитате с тези натурални помощници:

Масло от чаено дърво

Най-често срещаното билково лекарство е масло от чаено дърво, което е естествено противогъбично и антисептично средство. Може да се използва за лечение на различни гъбички, но не го използвайте за лечение на вагинална инфекция.

Ето как да го използвате: Смесете няколко капки от маслото с базово масло, като кокосово, например, което също има силен ефект. След това приложете тази смес към мястото на гъбичната инфекция. Никога не прилагайте етеричното масло директно върху проблемното място, без да сте добавили базово масло. Това може да доведе до раздразняване на кожата.

Куркума

Куркумата е едно от най-ценните натурални средства и се използва за лечение на много болести в продължение на хиляди години. Индийската култура е известна от векове със своите силни противовъзпалителни, противогъбични и антимикробни свойства.

Куркумата има активно съединение, наречено куркумин, което е ефективно срещу различните видове Candida, както и много други инфекции.

Най-добре е да смесите куркума с носещо масло, като кокосово масло. Имайте предвид, че може да оцвети кожата ви в жълто, но много скоро тя ще възвърне цвета си.

Друг начин да използвате куркума е да я смесим с малко количество вода и да си направите паста. След това нанесете пастата към кожата си и я оставете там, докато изсъхне. Можете също така да пиете ежедневно чай от куркума, за да бъдете здрави и защитени.

ТАЗИ ЯДКА Е НАЙ-ПОЛЕЗНА ЗА ЖЕНИТЕ

Чесън

Кой не обича Чесън? Е, сигурно има и такива хора. Той добавя вкус към вашите кулинарни ястия и освен това помага при гъбични инфекции. Чесънът е страхотно мултифункционално средство.

Известен е със своите антибиотични свойства от векове, което го прави популярно билково лекарство при гъбични инфекции. В същото време приемането на чесън може да подсили имунната ви система, което е страхотно.

Има няколко начина да използвате чесън за справяне с гъбички. Можете да добавите повече чесън към вашата диета или да приемате добавки.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама