Как безопасно да свалите 1 размер за 7 дни


Как безопасно да свалите 1 размер за 7 дни
Снимка: iStock/Guliver

Важните събития като сватба, рожден ден или фирмено парти са перфектна възможност да покажете най-доброто от себе си, освен когато се чувствате подути и не в топ форма. Ако се притеснявате за излишните 2-3 килограма, които ви делят от мечтаната рокля, пробвайте тези трикове само за седмица.

"Леките" дни са добър начин да премахнете токсините, да започнете процеса по горене на мазнини, да се отървете от подуването и да подмладите тялото и кожата си. Най-важното е, че няма никаква опасност за здравето ви, правейки тази "почивка".

Как работят "леките дни"?

- Изберете си 3 дни от седмицата

- Купете необходимите продукти

- Приготвяйте храната на пара или фурна

- Яжте малки порции – между 100 и 150 грама

- Пийте чаша топла вода с лимон всяка сутрин

- Не тренирайте през тези дни

- Изберете си един тип храна от долуизброените и се придържайте към нея

"Лек" ден: Въглехидрати

Уви, под въглехидрати нямаме предвид паста и пица. В случай, че изберете лекият в ден да е предимно въглехидратен, трябва да се заредите с големи количества плодове. Ако предпочитате ябълки – вземете 1.5кг и ги разделите на 5 хранения през 3 часа. Можете да ги консумирате печени или пък на сок. Ако се спрете на диня, схемата е същата – около 2кг диня, разделена на 5-6 хранения. Разбира се, не трябва да седите гладни, така че можете да заложите и на неовкусени салати.

"Лек" ден: Протеини

Протеиновите дни са супер вариант за дамите, които не могат да функционират на "празен стомах". Протеинът се разгражда много бавно и съвсем малко количество би ви заситило за няколко часа напред. Консумирайте риба, чисто месо или извара (изберете си само едно!), но не повече от 100гр на хранене.

"Лек" ден: Комбиниран

Много хора смятат, че е доста трудно да се издържи цял ден на един продукт. През комбинираните дни хората преминават по-лесно, чисто психически. Така че, ако по принцип имате "конфликт" с пазенето на диети, направете един комбиниран лек ден, а следващият нека да е въглехидратен или протеинов. През този ден на едно хранене можете да комбинирате един вид протеин с въглехидрат – например риба със зелена салата. Освен това, ви се полагат и 2 хранения под формата на плод. Воала!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама