Как да избегнете алергиите през лятото


Как да избегнете алергиите през лятото
Снимка: iStock/Guliver

1. Избягвайте да излизате през ветровитите дни. Тогава във въздуха се носи най-много прах и цветен прашец, който може да предизвика алергии.

2. Затворете прозорците в колата по време на пътуването, особено извън града.

3. Не се опитвайте да излиза извън рамките на града по време на периода на активен цъфтеж, тъй като концентрацията на полени от някои растения и дървета е значително по-висока, отколкото в града.

4. След като се приберете у дома, вземете душ и оставете дрехите си на терасата, да се проветрят.

5. Използвайте климатик в колата и къщи. Има специални въздушни филтри, които забавят алергените. Също така редовно почиствайте къщата.

7. Спете на затворени прозорци.

8. Внимавайте с домашните любимци. Ако ги разхождате навън, цветният прашец може да се натрупа на козинката им и да го пренесат вкъщи. Къпете ги след всяко излизане.

9. Вземете душ и измийте главата си преди лягане. Това ще почисти кожата и косата от алергените, които са се натрупвали през деня. Вероятността за нощни атаки от алергии значително ще намалее.

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА СЛЪНЧЕВИЯ ДЕРМАТИТ

10. Консултирайте се с вашия лекар, дали няма нужда да пиете нещо през летния сезон.

11. Правете си по-чести разходни сред природата, там, където въздухът е чист. Може да посетите и морето, там също ще ви е по-добре, отколкото в града.

12. Не използвайте лекарства, козметика, хомеопатични препарати, или фитотерапия, ако има екстракти от растения в тях, към които сте алергични.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама