Как да се храним правилно според кръвната си група


Как да се храним правилно според кръвната си група

Четете внимателно и запомнете някои основни храни, които трябва да избягвате или на които трябва да наблягате, за да е здрав организмът ви.

Кръвна група А

Хората от тази група са предимно вегетарианци. Имат уязвима имунна система, деликатна храносмилателна система, която не „обича“ месо, пшенично брашно, мляко. Препоръчва се вегетарианска диета, богата на пълнозърнести храни и зеленчуци.

Полезни са морски дарове, зеленчуци, боб, зърнени храни, соеви храни, ядки и плодове (включително сушени), за сметка на месото, най-вече колбасите, и млечните продукти.

Добре се отразяват релаксиращи физически дейности като йога, колоездене, плуване, туризъм.

Кръвна група B

За тази група има най-малко ограничения. Хранете се с повече месо, риба, млечни продукти, маслини, яйца, бобови и зърнени храни, плодове и зеленчуци (без домати). Избягвайте фъстъци, царевица, елда, леща – те се отразяват на метаболизма.

Препоръчителни физически дейности са туризъм, тенис и плуване.

Кръвна група AB

Включва се широк кръг от храни. За вас най-подходящи са месото, морските дарове, млечните продукти, бобът, плодовете и зелените зеленчуци. Не се препоръчват червеното месо, царевицата.

Хората от тази кръвна група са склонни към сърдечни заболявания и анемия.

Кръвна група 0

Смята се, че храносмилателната система на хората с тази кръвна група може да обработва и приема високо протеинова храна, месо, риба, плодове и зеленчуци. Полезни са морски дарове, червено месо, спанак и броколи. Ограничете зърнените и бобовите храни, зеле, карфиол, патладжан, картофи. Избягвайте газирани напитки и кафе. Те могат да бъдат заменени с чай. Препоръчват се билки като мента и липа.

Според учените, хората с нулева кръвна група имат силна имунна система и много активна дейност на щитовидната жлеза, трудно се приспособяват към промени в околната среда и храненето.

Източник: nie-jenite.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама