Как с домашни средства да премахване на храчките и слузта от белите дробове


Как с домашни средства да премахване на храчките и слузта от белите дробове
Снимка: iStock/Guliver

Представяме ви няколко натурални средства, които помагат при проблеми с белите дробове:

1.Гореща вода

Необходимо е да пиете чаша гореща вода по 2-3 пъти на ден. Водата помага за разреждането на храчките, натрупани в дихателните пътища.

Това ще ви осигури известно облекчение.

2.Гаргара със солен разтвор

Разтворете чаена лъжичка сол в една чаша гореща вода. Направете си гаргара за 1-2 минути 3-4 пъти на ден. Солената вода разрежда слузта в горните дихателни пътища, като по този начин успокоява кашлицата.

3.Топъл лимонов сок с мед

Медът е естествен деконгестант, а витамин С, съдържащ се в лимона, ще повиши защитните сили на организма. Използването на такава смес е отлично профилактично средство срещу разпространението на бактериалната инфекция в дихателните пътища, особено в белите дробове.

4.Чай от джинджифил

Джинджифилът помага за намаляване на възпалението в дихателните пътища и натрупаната слуз. Можете просто да дъвчете пресен корен от джинджифил. Можете да нарежете няколко парчета джинджифил и да си направите чай.

Пийте този чай 2-3 пъти на ден. Добавете малко мед. Пропорции: 5-6 парчета корен от джинджифил на 1 литър вода.

5.Парна инхалация с евкалиптово масло

Вдишването на пара облекчава назалната конгестия и състоянието при тежък бронхит. Добавянето на няколко капки евкалиптово етерично масло към горещата вода и вдишването на получените пари ще осигури добър резултат, тъй като евкалиптовото масло има аналгетични и антибактериални свойства.

6.Магданоз

Дъвченето на няколко листа магданоз разрежда храчките, които се натрупват в гърлото и белите дробове, което допринася за изхвърлянето им от дихателните пътища. Намалява и усещането за болка.

7.Мляко с куркума, мед и черен пипер

Смес от мляко, куркума, мед и черен пипер лекува настинки и заболявания на бронхите и белите дробове, причинени от инфекция. Куркумата има изразен антибактериален и противовъзпалителен ефект.

Черният пипер повишава биоактивността на куркумата. Затова заедно образуват отлична комбинация със силен лечебен ефект.

Сварете чаша мляко. След това добавете супена лъжица куркума и ½ чаена лъжичка черен пипер. Охладете сместа до температура, която не надвишава 36 градуса и едва след това добавете мед на вкус. Разбъркайте добре. Пийте такова мляко 2 пъти на ден.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама