Как се приготвя жива вода, която чисти всички токсини от тялото


Как се приготвя жива вода, която чисти всички токсини от тялото
Снимка: iStock

Водата е не по-малко важна за здравето ни от храната, която консумираме. Но е важно да се отбележи, че в случая има значение не само количеството, но и нейното качество.

Живата вода е един от най-сигурните начини не само за пречистване от токсини, но и за подобряване на общия тонус и общото здравословно състояние.

Тя се нарича още структурирана или силициевата вода. Тази течност притежава лечебни свойства – тя е наситена със силиций – най-важният микроелемент, при липса на който тялото не усвоява почти всички останали.

Вода с плодове: 10 здравословни напитки

Как се приготвя жива вода?

1. Първо трябва да доведете утаената чешмяна вода до кипене в петлитров емайлиран съд и след това бързо да я охладите на студена баня. Това е първият етап от структурирането на водата. 

2. Поставете в тенджера от пет до седем камъчета черен кремък, които могат да се купят от аптеката. Залейте ги с водата. Покрийте съда с марля и го оставете за два дни. След това внимателно изсипете водата в друг съд, а долният слой от два до четири сантиметра трябва да се изхвърли, тъй като кремъкът утаява патогенните микроорганизми и чужди химични елементи, съдържащи се във водата.

Чаша топла вода сутрин върши чудеса, ето защо

3. Сложете водата във фризера. Веднага след като се образува първият лед на повърхността и по стените на съда, водата се излива в пластмасов съд, който отново се поставя във фризера. Първият лед се изхвърля - това е така наречената тежка вода. Тя съдържа водородни изотопи деутерий и тритий, замръзва при температура от +3°C и е неблагоприятна за организма.

Последното замразяване трябва да се извърши в пластмасов съд. Когато около две трети от водата замръзне, трябва да направите дупка в леда и да излеете останалата течност - тя съдържа всички нежелани примеси. След това изчакайте, докато ледът се разтопи на стайна температура. Поучената течност се нарича протиева вода, тъй като е пречистена от тежки изотопи.

Ето защо НЕ трябва да си варите кафето с вода от чешмата

4. И накрая, ако имате пръстеновиден магнит или магнитна фуния, излейте водата през него, за да обогатите допълнително нейната структура. Получената вода има лечебни свойства – пречиства организма. При продължителна употреба облекчава редица заболявания. Но нейните полезни свойства се запазват само за около седем часа. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама