Какво се случва, ако ядете твърде много яйца


Какво се случва, ако ядете твърде много яйца
Снимка: iStock

Въпреки че яйцата са страшно хранителни, както при много други храни, ако прекалите с тях, можете да страдате от странични ефекти. Яйцата са пълни с протеини и важни микроелементи, но също така съдържат много мазнини и холестерол. И така, какво се случва, ако ядете твърде много яйца?

1. Холестеролът се повишава

Едно голямо яйце съдържа 186 мг холестерол. Макар че е идеалната доза за един ден, всеки човек се нуждае от максимум 300мг холестерол. Тоест, максимум 2 яйца набавят тази доза.

2. Риск от сърдечно-съдови проблеми

Високите нива на холестерол в тялото могат да повлияят на здравето на сърцето. Ако не се контролира, ще има риск от сърдечно-съдови заболявания.

3. Подут корем

Храносмилателните проблеми също могат да бъдат страничен ефект от яденето на твърде много яйца. Симптомите, че сте прекалили с яйцата, включват метеоризъм, стомашни спазми, гадене и повръщане.

4. Инсулинова резистентност

Значителни странични ефекти се появяват при консумация на 3-4 яйца на ден. Голям е шансът да предизвика сърдечни заболявания и инсулинова резистентност.

5. Появяват се пъпки

Пъпките могат да бъдат причинени от повишаване на хормона прогестерон в тялото. Прогестеронът присъства в големи количества в яйцето.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама