Какво се случва с тялото, ако ядете канела всеки ден


Какво се случва с тялото, ако ядете канела всеки ден
Снимка: iStock/Guliver

Канелата се е смятала за луксозна подправка през Средновековието. Арабите са я транспортирали трудно и бавно и само богати хора са можели да си я позволят. Днес канелата може да се намери в почти всяка кухня. Но тази често срещана подправка е нещо повече от ароматна добавка към сладкиши и може да допринесе много за цялостното състояние на организма. Ето какво се случва с тялото, ако започнете да консумирате канела всеки ден, например в кафето.

1. Бори се с акнето

Канелата има антимикробни свойства и може да убие бактериите и гъбичките, които причиняват пъпки. Освен това е чудесен източник на мощни антиоксиданти, които предпазват тялото ви от последиците, свързани със свободните радикали.

6 ХРАНИ, КОИТО СЕ БОРЯТ С ЕСЕННИТЕ ВИРУСИ

2. Предотвратява признаците на стареене

Както знаете, свободните радикали могат да допринесат за преждевременното стареене на кожата, причинявайки фини бръчки, пигментация и цялостно повяхване. Антиоксидантите в канелата забавят този процес, предпазвайки клетките от увреждане. Канелата може дори да насърчи производството на колаген.

3. Прави кожата по-гладка и свежа

Канелата увеличава циркулацията, снабдявайки кожата с кръв и кислород. Ако се постараете да консумирате поне 1 ч.л. дневно, само след няколко дни ще забележите колко сияйно и гладко е станало лицето ви.

4. Бори се с вирусите

Проучванията показват, че канелата има противовъзпалителни свойства и дори може да облекчи набъбването на синусите при хрема.

5 ТРИКА ДА ПРЕБОРИТЕ ЕМОЦИОНАЛНИЯ ГЛАД

5. Намалява риска от сърдечни заболявания

Добавянето на канела към вашето ежедневно меню може да има благоприятен ефект върху здравето на сърцето.

6. Помага при отслабване

Канелата е богата на фибри. Тя ви дава усещане за ситост и ви помага да се преборите с апетита. Освен това, доказано засилва метаболизма, защото тялото ви използва повече енергия за обработка на подправката.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама