Ключът към стройна фигура


Ключът към стройна фигура
Снимка: iStock/Guliver

Вероятно около вас има хора, които никога не се вълнуват за своето тегло, а винаги са стройни.

В какво е тайната на тази привидна феерия? Възможно е тя да се крие в това просто повече да се обръща внимание на качеството на употребяваните продукти, пише Zee News.

В хода на изследване учените разделили доброволци на две групи. Групата на "стройните" се състояла от 112 души, които никога не се придържали към строги диети. Втората била от хора, които редовно се подлагали на ограничения, често мислели за храна и като цяло изключително осъзнато подхождали към въпроса за храненето.

Доброволците отговаряли на въпроси за храненето, физическите упражнения и начина на живот, а след това учените сравнявали техните отговори.

Станало ясно, че стройните хора от първата група по-често използвали стратегии, които се отличават от традиционните препоръки по снижаване и поддържане на теглото. Техният подход подразбирал употреба на висококачествени продукти и приготвяне на храна в домашни условия.

Освен това те се вслушвали във вътрешния си глас по въпросите на стройната фигура и не изпитвали чувство на вина от преяждане, както това било в случая с участниците във втората група.

Според авторите на изследването полученият резултат обнадеждава. Той сочи, че натрупването на тегло може да се предотврати на ранен етап, но вместо да се ограничават в храната и да си отказват любими лакомства, хората трябва да се учат да се вслушват във вътрешния си глас и да правят акцент на качеството на храненето, а не на количеството храна.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама