Колко опасни могат да са видео игрите за децата


Колко опасни могат да са видео игрите за децата
Снимка: iStock

Видео игрите могат да представляват сериозен риск за някои деца. Те могат да бъдат смъртоносни при пациенти с предразполагащи, но често неоткрити преди това аритмични състояния. Това твърди д-р Клеър М Лоули.

Тя и нейният екип извършва систематичен преглед на литература по темата заедно с други изследвания, за да идентифицират случаи на деца с внезапна загуба на съзнание, докато играят на видео игри. В 22 случая, които откриват те, военните игри с много участници са най-честият причинител и някои от децата умират от спиране на сърцето.

Проучването също така установява висока честота на потенциално свързани генетични варианти (63%) сред пациентите, което учените предупреждават, че има значителни последици за техните семейства. В някои случаи деца, които губят съзнание по време на игра, водят до диагностициране на много членове на семейството с важен фамилен проблем със сърдечния ритъм.

Семействата и здравните екипи трябва да помислят за предпазните мерки по отношение на електронните игри при деца, които имат състояние, при което опасните бързи сърдечни ритми представляват риск.

Учените предполагат, че видеоигрите не винаги са „безопасната алтернатива“ на състезателните спортове, с каквито често са заменяни. Те казват, че по време на сърдечните инциденти много от пациентите са в превъзбудено състояние, току-що спечелили или загубили игра или са участвали в конфликт с приятели.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама