Красивите мъже имат по-лоша сперма


Красивите мъже имат по-лоша  сперма
Снимка: Thinkstock/Guliver

Мъжете, които страдат, че природата не ги е дарила с привлекателно лице, със сигурност ще се зарадват на новината, че за сметка на това спермата им е по-доброкачествена от тази нахубавците, съобщава сайтът Сайънс кодекс, позовавайки се на резултатите от испанско проучване.

Авторите му от университета на Валенсия са установили, че спермата на представителите на силния пол с мъжествени лица е с по-ниско качество.

Отдавна се смята, че жените предпочитат партньори с по-мъжествен вид. Дамите възприемат мачовците като здрави и силни защитници на семейството, и като носители на качествен генетичен материал, който предават на потомството.

Настоящото изследване обаче разбива досегашните представи - оказва се, че при мъжете с привлекателни лица има по-голяма вероятност семенната течност да е с по-ниско качество.

Изследователите допускат, че високите нива на "мъжкия" хормон тестостерон вредят на производството на сперма.

Съветът на експертите към мъжете е да не се вълнуват толкова дали изглеждат или не като актьора Райън Гослинг, тъй като привлекателността е субективна, и да наблягат на здравословния начин на живот за по-добро качество на семенната течност.

Източник: БТА

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама