Мощна детоксикация на черния дроб със стафиди, ето как


Мощна детоксикация на черния дроб със стафиди, ето как
Снимка: iStock/Guliver

Черният дроб е един от най-коварните органи в човешкия организъм, защото при начална фаза на заболяване той никога не боли и по нищо не издава за проблеми, докато просто не даде отражения върху останалата част от тялото. 

Вижте още: 6 храни, за които сърцето ви ще ви обича

Трябва обаче да признаем, че той има основна функция за доброто ни здраве, а ние ежедневно го подлагаме на предизвикателства - като се започне от вредната храна и се мине през всички алкохолни напитки и лекарства, които трябва да преработва на пълни обороти. 

Днес ви представяме мощен домашен еликсир, с който да прочистите и детоксикирате черния дроб.

Стафидената вода е една от най-полезните отвари, които можете да дадете на тялото си, а освен това е и с много приятен вкус. Тя е богат източник на антиоксиданти и предпазва организма от свободните радикали, които са причина за появата на голяма част от онкологичните заболявания. Освен, че чисти черния дроб, стафидената вода прочиства кръвта от токсини, подобрява храносмилането и понижава нивата на холестерола и триглицеридите.

Вижте още: Баба Ванга лекувала тази тежка болест с ябълка със забити пирони 

Ето как да си приготвите стафидена вода:

Купете 150 грама стафиди, които трябва да са тъмни, без блясък, сбръчкани, не прекалено меки, нито прекалено твърди. Кипнете 400 мл вода на котлона и след като заври, сложете в нея предварително измитите стафиди. Оставете ги да поврат 15 минути във водата и след това ги свалете от огъня. Оставете ги да пренощуват в тази вода, а на сутринта затоплете отварата и след това я прецедете. Изпийте водата на гладно. 

За добър ефект на терапията със стафидената вода трябва да я прилагате веднъж седмично в продължение на месец.

Ако имате по-сериозен проблем с черния дроб, потърсете лекар.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама