Научете ползите от дюлята


Научете ползите от дюлята
Снимка: iStock

Дюлята е плод, богат на много хранителни вещества. Той трябва да присъства в менюто ни по-често, защото консумацията му ни прави по-здрави.

Какви са ползите от дюлята:

Противовъзпалителни свойства

100 грама дюля ни дава 25% от препоръчителната дневна доза на Витамин C. A освен че е мощен имуностимулатор, този витамин помага при лечението на възпалителни състояния.

И плодът, и екстрактът от семките, се използват за лечение на атопичен дерматит, цистит, за облекчаване на алергични състояния.

Вижте още: Ползи от черното грозде

Антиоксидант

Наличието на полифеноли в дюлята са причина за страхотните й антиоксидантни свойства. Благодарение на тези свойства се елиминират свободните радикали в организма, забавя се процесът на стареене, предотвратяват се болести на сърдечносъдовата система. Антиоксидантите също така намаляват стреса и ни успокояват.

Подпомага отслабването

Дюлята има високо съдържание на фибри – те създават усещане за ситост и подпомагат храносмилателната дейност. В същото време, 100 грама дюля съдържа само 57 калории. Има ниско съдържание на наситени мазнини, натрий и холестерол. Всичко това я прави много подходящ плод при режим с цел отслабване.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама