Не сядайте зад волана, ако пиете тези лекарства


Не сядайте зад волана, ако пиете тези лекарства
Снимка: Istock

Експертите предупреждават, че много шофьори не знаят, че лекарствата за настинка могат да причинят световъртеж.

Зимата е в разгара си и някои шофьори може да нарушават закона, без да го осъзнават. Тези, които приемат лекарства за настинка и грип, трябва да бъдат особено внимателни, ко шофират.

Вижте още: 5 неща, които трябва да знаете за скарлатината

Автомобилните експерти от Quotezone.co.uk издадоха предупреждение към шофьорите да не приемат никакви лекарства, които могат да повлияят на способността им да шофират.

Експертите предупреждават, че много шофьори не знаят, че лекарствата за настинка могат да причинят замаяност, сънливост, нарушена преценка и по-бавно време за реакция, а тези, които приемат такива лекарства, се съветват да избягват шофиране или работа с превозни средства.

„Може да не мислите, че приемането на хапчета за настинка и грип ще доведе до наказание, но много често срещани лекарства имат съставки, които могат да ви направят сънливи“, казва Грег Уилсън, основател и главен изпълнителен директор на Quotezone.co.uk.

Той добави, че „ако не се чувствате добре, проверете дали това, което приемате не ви направи сънлив или замаян или има някакви странични ефекти, които биха могли да повлияят на способността ви да шофирате, като замъглено зрение или бавни реакции“.

Вижте още: 6 неподозирани ползи от маточината

Всички понякога се чувстваме така, сякаш нямаме време да боледуваме, животът е твърде натоварен, но шофирането, когато сте болни, може да бъде опасно.

"Дори ако сте свикнали да приемате лекарства и това не е повлияло на шофирането ви преди, ако бъдете спрян от полицията и лекарството ви има предупреждение да не работите с тежки машини, вероятно ще платите глоба. Най-сигурното е да се избягва шофирането, да се почива и да не се рискува" – подчерта експертът.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама