Невероятни ползи за здравето от изгарянето на дафинов лист


Невероятни ползи за здравето от изгарянето на дафинов лист
Снимка: iStock

Дафиновите листа имат антибактериални и противовъзпалителни свойства, заради което се ценят в медицината. Тяхното изгаряне в помещението, в което сте, също има благоприятен ефект.

Как трябва да го правите:

Поставете няколко дафинови листа в пепелник или в друг подходящ огнеупорен съд. Запалете ги и ги оставете да горят около 10 минути.

Ползи за здравето от изгарянето на дафинови листа:

1. Намалява се тревожността

Дафиновите листа съдържат линалол, съединение, за което е известно, че лекува тревожност. Помирисването на дафинови листа само за около 10 минути може незабавно да ви помогне да се почувствате по-добре.

Вижте още: Всеки трябва да сложи дафинов лист над входната врата. Ето защо!

2. Предотвратява се безсънието

Дафиновите листа помагат за отпускане на тялото. Те са ефективни при справяне с безсънието, тъй като успокояват работата на мозъка. Запалете листа или смесете няколко капки есенция от дафинов лист с вода и изпийте това преди лягане за добър сън.

Още ползи от дафиновия лист:

1. Подобрява здравето на сърцето

Сърцето има тенденция да работи по-добре благодарение на рутина и кафеената киселина, съединения, които се намират в дафиновите листа. Те предпазват от сърдечно-съдови проблеми, като укрепват стените на капилярите на сърцето и помагат за понижаване нивата на лошия холестерол.

3. Повишава имунитета

Дафиновите листа са пълни с витамин С, който помага за изграждането на силна имунна система. Освен това съдържат цинк и витамин А, които са полезни за очите, носа, гърлото и храносмилателната система. Те също могат да бъдат много ефективни при справяне със синдром на раздразнените черва или цьолиакия.

Вижте още: Защо много хора слагат дафинов лист в кафето си

4. Помага при диабет 

Консумирането на дафинови листа може да намали нивата на захарта и да подобри здравето на сърцето. Те са изключително богати на антиоксиданти и помагат за производството на инсулин. По този начин те са ефективни при справяне с диабет тип 2. Също така помагат за понижаване на лошия холестерол.

5. Премахва пърхота

Измийте косата си с обичайния си шампоан. След това смесете дафиновите листа със студена вода и изплакнете. Като алтернатива можете да използвате етерично масло от дафинов лист. Вземете около 15 капки и ги смесете с вашия шампоан, след което масажирайте скалпа. Изплакнете добре и кажете сбогом на пърхота.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама