Очаква се бум на онлайн прегледи при лекар през лятото


Очаква се бум на онлайн прегледи при лекар през лятото
Снимка: iStock/Guliver

Нов голям ръст на онлайн прегледите при лекар през лятото очаква Healee - най-голямата платформа за телемедицина у нас.

Причината са увеличаващите се случаи от COVID-19, но и сезонът - нуждата от консултация със специалист от страна на хора, които са на почивка или такива, работещи дистанционно извън големите градове.

С Healee пациентите и лекуващите ги лекари поддържат постоянна връзка помежду си чрез видео и аудио консултации, чат и възможност за обмен на файлове, снимки, медицинска информация, независимо колко далеч се намират един от друг. Платформата предоставя удобен избор на летуващите да се съветват с топ специалисти от над 30 специалности, без да се налага да пътуват до по-голям град или място с лечебно заведение.

Голямо предимство е, че платформата е достъпна и от чужбина, например от Гърция. Достатъчна е само добра интернет връзка или мобилен интернет.

"В последните 2 години регистрираме двоен ръст на онлайн консултациите през лятото в сравнение с първите 6 месеца на годината. Това е разбираемо – хората пътуват, на почивка са, на вили, при роднини и близки – нуждата да се консултират със специалист и да поддържат връзка с лекаря си обаче остава. Именно тук идва и важната роля на Healee – нашето приложение позволява на пациентите да се погрижат за своето здраве и това на близките си, когато и където имат нужда", коментира Йосиф Дишлиев, съосновател на Healee.

Традиционно aлерголозите са сред най-търсените през лятото специалисти за онлайн консултации. До края на юли, по инициатива на Българското дружество по алергология, близо 30 от водещите алерголози у нас предлагат безплатни онлайн консултации за пациенти в Healee, страдащи от алергичен ринит и уртикария. Проектът е част от Национална кампания за борба с днешните алергии в условия на COVID-19, която цели да популяризира информацията за алергичните заболявания с акцент върху необходимостта от профилактика, ранна диагностика и добър контрол.

Пълен списък на специалистите, които предлагат безплатни онлайн консултации през юли, може да бъде намерен ТУК.

Освен алерголози, в топлите месеци българите търсят консултации с дерматолози, гастроентереолози, както и с педиатри. Засилен е интересът и към AI асистентa в платформата – Healee Chatbot, който помага на пациентите да разберат симптомите си. Всеки може да сподели под формата на чат какви са здравословните му притеснения и ще получи информация за възможните причини, насоки какво да предприеме, както и съвет към кои лекари в платформата е добре да се обърне.

Използването на Healee от страна на пациенти у нас е безплатно, като те заплащат през платформата единствено на лекарите за получените консултации и услуги. Над 30 000 българи у нас се възползват от телемедицината чрез приложението, а над 1200 е броят на специалистите, които помагат на пациентите онлайн. С настъпването на извънредната ситуация у нас, през месеците март и април, Healee регистрира над 10 пъти ръст на проведените онлайн консултации, като в следващите месеци този ръст се запази.

Българската платформа се готви и за международна експанзия, като в момента се използва от потребители в страни като САЩ, Великобритания, ОАЕ, Австралия и др.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама