Основната причина да не отслабвате


Основната причина да не отслабвате
Снимка: iStock/Guliver

Тренирате редовно, храните се правилно и все още не виждате резултати? Нищо не може да бъде по-обезкуражаващо. Но състезателката по крос фит Кристмас Абот знае каква е възможната причина.

"Най-голямата грешка, която правят хората, когато се опитват да отслабнат е, че прекалено много се ограничават." И това се отнася не само за избора на храна, но и за количеството. 

Кристмас допълва, че когато лишавате тялото си, то ще премине в режим на глад и ще складира цялата храна, която приема, като мазнина. Но ако ядете само неща, които не обичате, Кристмас предупреждава, че няма да може да спазите напълно програмата си и да промените начина си на живот.

Най-доброто решение е да намерите баланс между това да приемате достатъчно калории, за да ви държат сити, но също така да създавате калориен дефицит, за да може да отслабвате с 0.500-1 кг на седмица. Не може да живеете само на кейл, затова се уверете, че включвате в менюто си и храни, които обичате. Ако те не са от най-здравословните, намерете по-полезен вариант да им се наслаждавате. Този начин на хранене е много по-лесен за спазвате в дългосрочен план, така че е много по-вероято да постигнете целите си.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама