От Индия: 6 съвета за по-добро здраве


От Индия: 6 съвета за по-добро здраве
Снимка: iStock

В днешно време има много начини да се грижите за красотата и здравето си. Индийците смятат, че доброто храносмилане е ключов фактор, тъй като проблемите със стомаха могат да доведат до много различни заболявания, включително кожни проблеми и бързо стареене.

Ето 6 съвета от Индия, които могат ви помогнат да поддържате добро здраве.

1. Избягвайте приема на твърде много вода непосредствено след хранене

Индийската Aюрведа препоръчва да не пиете вода точно преди и веднага след хранене. Когато пиете вода точно преди хранене, може да разредите стомашните течности, които са отговорни за храносмилането. И ако пиете вода точно след хранене, това може да повлияе директно на състоянието на храната в стомаха. А ако храносмилането не е добро, това може да доведе до лошо качество на кожата и дори до затлъстяване. Специалистите препоръчват 30-минутен прозорец преди и след хранене.

2. 6 вкуса, които трябва да присъстват

Индийците препоръчват добре балансирана храна, състояща се от всичките 6 вкуса, включително сладко, солено, кисело, горчиво, пикантно и стипчиво. Може да подобри имунитета ви.

Вижте още: Запушен нос, а не сте болни, ето кой орган може да страда

3. Консумирайте лъжица гхи всеки ден

Причината за алергиите са токсините. Индийците предлагат да се консумира гхи, което неутрализира повечето токсини. Така че добавете лъжица гхи към вашата храна. 

4. Консумирайте джинджифил, кимион и черен пипер за борба с алергиите

Според Аюрведа сгряващите подправки подобряват храносмилането. Освен това те помагат за премахване на алергиите, като подобряват имунната ви система. Можете да добавите джинджифил към чая си и да го пиете всеки ден, за да подпомогнете ефекта.

Вижте още: Д-р Неделя Щонова: 5 изненадващи неща, които може би не знаете за инсултите

5. Избягвайте студена храна

Индийските лекари препоръчват да се избягват застояли, студени и преработени храни. Те са много по-трудни за смилане и могат да доведат до образуване на токсини.

6. Избягвайте приема на извара през нощта

На хора с повишена киселинност, киселинен рефлукс или лошо храносмилане се препоръчва да избягват кисело мляко или извара вечер. Причината е, че може да причини запек, когато системата е готова да заспи. Напълно добре е да ги ядете през деня.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама