Полезно ли е какаото за повлияването на апетита?


Полезно ли е какаото за повлияването на апетита?
Снимка: unsplash.com

Choco Lite е нов вид разтворима напитка с екстракт от какао, чието основно предназначение е да въздейства по позитивен начин на апетита. Едноименният и производител счита, че тя може да бъде прилагана с цел благоприятстване на влизането във форма от хора на всякаква възраст и от двата пола. Популярна личност, която е преминала през курс с питателното и насищащо сетивата питие, е поп-фолк изпълнителката Преслава. Тя сподели своите позитивни впечатления и отзиви в свое скорошно интервю. Клиентите по онлайн форумите за контрол на теглото също пускат предимно одобрителни мнения и коментари, давайки добри оценки на био-козметичния продукт.

Напитката с вкус на питателно какао ЧокоЛайт може да бъде взета чрез попълване на дигитална бланка на нейния официален уебсайт, където потребителите оставят име и актуален телефонен номер, за да задействат дискретна процедура по поръчка и доставка. Няма да откриете средството за позитивно въздействие в аптеките, нито пък в онлайн магазини, като eBay, eMag или Amazon. Чистият екстракт от какао е известен като изключително полезно средство, което може да въздейства по положителен начин на козметичния вид на дермата и да насити тялото с полифеноли и полезни антиоксиданти. То е считано за ‘дар от боговете’ от маите.

Защо Какаото Се Води Толкова Полезно за Тялото?

Историята на какаото започва преди 1,500 години в Месоамерика. Учените считат, че империята на олмеките е първата цивилизация, която е успяла да го култивира. Империята на маите наследява традицията именно от тях, наред с други практики, като кръвопускането, човешките жертвоприношения, воденето на календар, числото нула и изпращането на писма. Те гледали на какаовите зрънца като на средство за приготвяне на питателна напитка, която била достойна само за аристократите. Вярвали, че дървото, на което растат, е дар от богините на водата и плодородието.

Какаовите зърна придобили толкова голяма популярност, че се превърнали в способ за пресмятане и разменна монета за други стоки. Испанските колонизатори били посрещнати с чаша топло какао, към което били добавени чили, пипер, ванилия и черен пипер. Маите използвали и царевично брашно за сгъстител. Европейските завоеватели пазели рецептата в тайна, но леко я променили, премахвайки чилито и добавяйки захар. Тя заприличала на своята съвременна версия.

Нутриционистите са установили безброй ползи, които човешкият организъм може да извлече от какаото, от което се приготвя истинският черен шоколад. Ето и кои са те:

- Съдържа висока концентрация на калий, магнезий, желязо, мед, теобромин, кофеин и теофилин, които не само подхранват тялото, но и го тонизират и придават енергия, без да причиняват безсъния, хиперактивност, свръхвъзбуда и смущения в дейността на сърдечно-съдовата система.

- Наситен е с полезни полифеноли, които хармонизират сърдечния ритъм и заздравяват стените на артериите.

- Богато е на полезни полифеноли и антиоксиданти, които регулират нивата на холестерола и потискат процесите по развиване на бактерии в устната кухина.

- Малко количество черен шоколад повлиява положително на усещанията за ситост и глад, намалявайки желанието за консумация на мазни и сладки храни.

Ксокоатл, Ксокоатл или Чоколатл – Първото Име на Горещия Шоколад!

Лингвистите все още спорят по отношение на оригиналното име на топлата и питателна напитка, която днес възрастни и деца консумират с огромна наслада. Независимо, дали се произнася като ‘ксокоатл’, или като ‘чоколатл’, се знае, че тя е включвала допълнителни овкусители като чили, лют черен пипер и ванилия. А нейното име произлиза от върховното божество на ацтеките – Кетцакоатл. Затова е и наричана ‘питие на боговете’.

Как Точно Се Приема Разтворимата Напитка с Какао ЧокоЛайт?

Производителят на това средство за био-козметично повлияване на апетита и усещанията за ситост и глад счита, че неговата био-формула включва натурални екстракти от органични продукти с акцент върху този от какао. Така гласи и информацията на неговата уеб-страница и на етикета с описано съдържание на продукта. Клиентските мнения и отзиви също го потвърждават, тъй като повечето от потребителите са дали своето одобрение за питателната напитка. Липсват и данни за възможни противопоказания или странични ефекти в техните коментари. Поп-фолк певицата Преслава също е доволна от постигнатото.

Ето и как следва да се приема натуралната напитка за полияване на апетита ChocoLite, спрямо наличните в търговската опаковка инструкции за употреба:

1) Прибавете 1-2 с. л. от прахообразната смес към чаша с 250 мл. гореща вода или мляко.

2) Пийте веднъж дневно преди закуска.

3) Правете го всеки ден в продължение на 1 (един) календарен месец.

А основните съставки на средството следва да са:

- Екстракт от Какао;

- Спирулина;

- Елда;

- Трици;

- Грах;

- Кафяв Ориз;

Желаещите да се сдобият с бройка от продукта с био-козметично приложение могат да оставят своите данни в бланката, налична на официалния уебсайт. С тях ще се свърже представител на дистрибутора с цел доуточняване на детайлите около доставката. Плаща се с наложен платеж. Текущата промоция предлага 50% отстъпка от автентичната цена на питателната напитка с вкус на какао ChocoLite.

Какаото – Полезно и за Кожата!

Разнообразието от полифеноли, биофлаваноиди и антиоксиданти, които какаовите зърна съдържат, имат способността да въздействат позитивно и на процесите по разрушаването на колагеновите нишки между клетките на кожата, като в същото време забързат процесите по обмена на веществата в тялото.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама