Ползи за здравето от носенето на сребърни бижута


Ползи за здравето от носенето на сребърни бижута
Снимка: iStock/Guliver

Ще се зарадвате да разберете, че има много ползи за здравето при хората, които носят сребърни бижута.

Факт е, че много от нас използват и носят такива, основно защото това е модната тенденция или културата. Повечето обаче не са наясно с предимствата, които такива бижута могат да донесат.

Ето някои факти, които трябва да имате предвид.

Много преди западните учени да открият ползите за здравето от среброто, използването му като антибактериално средство може да бъде проследено още от гръцкото и римското време. Използването на ценния материал за съдове за пиене и прибори за съхранение на вода, вино и храна е открито още в древността като изключително ефективно. Още тогава е известно, че среброто е мощен агент за убиване на бактерии и предотвратяване на разваляне на храната.

Едва в края на 1800 г. западните учени преоткриват онова, което е било известно от хилядолетия. Впоследствие са разработени лекарствени смеси със сребро или пък то е самостоятелно използвано често като лекарство.

Към 1940 г. на пазара вече е имало приблизително четири дузини различни сребърни съединения, използвани за лечение на всяка известна инфекциозна болест. Те са били на разположение в орална, инжекционна и локална форма.

Сребърната медицина е била нещо много важно

Някога среброто се е използвало широко от всички лекари като антибиотик и антивирусно средство. Тогава нищо не е работило по-добре от него и това не е случайно.

Въпреки това този метод за лечение губи част от своята популярност с времето, докато хората обръщат все повече внимание на западната медицина.

Все пак употребата на някои сребърни препарати в конвенционалната медицина продължава и до днес. Така например използването на разреден сребърен нитрат може да предпази от инфекция.

Филтрите и таблетките за пречистване на сребърна вода се произвеждат в Швейцария и се използват от много национални и международни авиокомпании за предотвратяване на растежа на водорасли и бактерии. Среброто е добавяно и към превръзките и дезинфектантния спрей, за да се използва като антибактериално средство.

Материалът все още се използва в болнични центрове за изгаряне заради невероятната си способност да лекува изгаряния по-бързо от стероидите. Днес някои изследователи вярват, че потенциалът на среброто едва започва да се открива и тепърва ще се възползваме от него.

В ежедневието

Иначе, ако използвате лаптопи и други електрически устройства, среброто може да ви помогне да се предпазите от електромагнитното излъчване, идващо от тях. Благородният метал има свойството да взаимодейства с естествената проводимост на кожата, така че тя да остане в безопасност от електрически смущения, да се поддържа баланса на телесната температура и да се подобри чистотата и имунитета.

От няколко десетилетия среброто се използва в антибиотиците и в процеса на стерилизация. Носенето на сребърни бижута е доказано ефективно в борбата с инфекцията и предотвратяването на настинка и грип, както и много видове бактерии и вируси.

Пазарът използва предимството на среброто в няколко вида продукти, освен сребърните бижута. Днес можете да носите маски за сън, облицовани със сребро, за да подобрите качествения сън. Докато пишете на лаптопа си, можете също да носите ръкавици, облицовани със сребро, за да предотвратите предаването на електронните сигнали в тялото.

Среброто помага за разширяване на кръвоносните съдове. Помага за растежа на новите слоеве на кожата върху рани. То играе жизненоважна роля, за да ни предпази от електромагнитни лъчения, които са много вредни за тялото. Освен това съдържа положително заредени йони, които действат като щит за тялото – съветват експерти от магазин за сребърни бижута.

Е, все още ли нямате нищо сребърно в кутията си за бижута?

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама