Ползите, които ще извлечете, ако пиете вода с мед


Ползите, които ще извлечете, ако пиете вода с мед
Снимка: iStock

Медът със сигурност е една от най-полезните за консумация храни от векове наред. Той е идеалният заместител на захарта, използва се в много маски за лице и коса, при кожни изгаряния и има редица други полезни свойства. Нека видим какво ни очаква, ако пием вода с мед всеки ден и как ще се отрази това на организма ни.

Действа подмладяващо на кожата

Почти винаги в домашните маски за лице слагаме и мед като съставка. Той чудесно овлажнява кожата, като съставките му помагат срещу стареене и имат антибактериален ефект. Медът може да абсорбира и задържа влагата в кожата, което спомага за нейното подхранване не само отвън, но и отвътре, когато се приема с вода. Така кожата ни става по-мека и еластична.

Засилва защитните свойства и подобрява имунитета на организма

Медът е наистина много силен имуностимулант, богат на много минерали, ензими, витамини, флавоноиди, които спомагат за поддържането на червата, което е пряко свързано с добрия и силен имунитет на организма. Ако приемате по една лъжица мед, разтворена с вода, това ще изчисти тялото ви от вредните токсини, които са се натрупали с времето. Ще се подобри перисталтиката на червата и тяхното здраве.

Спомага за намаляване на болките в гърлото и при кашлицата

Ако често страдате от дихателни проблеми, кашлица и сезонни алергии, различни видове настинки и гърлобол, може да разтворите малко мед в хладка вода и да го изпиете. Той ще облекчи възпалението и ще ви помогне за елиминирането на упорита кашлица, прочиствайки дихателните пътища.  

Подпомага доброто храносмилане

Общото ни здравословно състояние е пряко свързано със състоянието на червата и тяхното здраве. Ако често страдате от подут корем, запек и газове, е добре да разтворите мед в хладка вода и да го изпиете. Медът е способен да влияе неутрализиращо на излишните газове, успокоявайки стомаха, особено след преяждане. Ако всяка сутрин приемате разтвор от вода с мед, проблемите със запека ще изчезнат и оплакванията ви от подут корем ще намалеят.

Пръв при борбата с наднормено тегло и излишните килограми

Ако приемате мед, разтворен в топла вода и изстискан сок от лимон, това ще повлияе много благоприятно за детоксикация на целия организъм. Ако спазвате някаква диета, е добре преди закуска  винаги да си правите от тази напитка и да я изпивате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама