Правете това сутрин, за да отслабнете по-бързо


Правете това сутрин, за да отслабнете по-бързо
Снимка: iStock

Искате ли да се разделите с излишните килограми и по-бързо да влезете във форма? За да ускорите отслабването, трябва всяка сутрин да пиете вода с лимон и да си правите дневния план за хранене, сподели фитнес треньорката Виктория Брейди пред Eat This, Not That!.

На първо място, Брейди съветва да не започвате сутринта с мобилния телефон, а вместо това да си позволите пълноценно събуждане с разтягане от 5 до 10 минути.

"Когато тялото е подложено на стрес, отслабването става още по-трудно поради освобождаването на кортизол, който насърчава натрупването на мазнини. Затова разтягането и вниманието върху психическото състояние облекчават стреса и зареждат с енергия", обясни тя.

Вижте още: Това е най-добрият месец за отслабване

След като се събудите, треньорката предлага да изпиете чаша вода с лимон, за да се събуди храносмилателната система и да се ускори метаболизма. След това Брейди препоръчва да правите кратки упражнения за сърцето. Според нея упражненията сутрин са й помогнали да стане по-концентрирана и са повишили енергийните й нива.

В заключение, треньорката обърна внимание на важността на планирането на храненията за деня. Тя съветва внимателно да планирате менюто за закуска, обяд и вечеря и да го следвате. Това ще помогне да се избегне импулсивното преяждане и да има балансирано хранене.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама