При проблеми със стомаха, яжте банани


При проблеми със стомаха, яжте банани
Снимка: iStock

Освен че са много вкусни, бананите са богати на вещества, полезни за храносмилателната система и най-вече за регенериране, заздравяване, подобряване на микрофлората и кръвосъсирването. В Южна Индия неузрелите банани дори се включват в диетата на хора, страдащи от язва и гастрит.

Стомашните проблеми, като газове и подуване могат да бъдат доста неприятни и смущаващи, но не означават, че непременно имате проблем с храносмилателния тракт. Обикновено те са причинени от лоши хранителни навици и някои точно определени храни.

Но както има продукти, които дразнят стомаха, така има и такива, които му влияят много добре. Точно такива са бананите. Те имат много ползи за целия организъм и могат да се справят с някои здравословни проблеми.

Как да лекува киселинен рефлукс с банани?

Бананът действа като естествен антиацид, който намалява нивата на киселината в стомаха. Той също така покрива стомашната лигавица, като по този начин предпазва от стомашната киселина и нейните ефекти. Бананите са богати на калий, който спомага за по-добро храносмилане и абсорбция на храни в стомаха.

НЯМА ДА ПОВЯРВАТЕ ЗА КАКВО ПОМАГА ЧУБРИЦАТА

Защо бананите са полезни за стомаха?

Бананът се класира първи в списъка на най-благоприятните за стомаха храни, тъй като плодът е способен да неутрализира надвишеното киселинно съдържание в стомашния сок и намалява риска от стомашно възпаление и подуване на чревния тракт.

Всъщност бананите са добри за нашето здраве и носят много ползи за организма ни. Т Те са богати на мощни антиоксиданти и помагат за предотвратяване на риска от много заболявания. В допълнение, този плод съдържа витамини, протеини и е голям източник на енергия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама