Природни лекове при безсъние


Природни лекове при безсъние
Снимка: iStock/Guliver

Едно топло чайче от тези билки е вашето сигурно средство за края на безсънието и началото на сладкия сън.

Билковото лечение е сигурно, ефикасно и без странични ефекти, което можете да приложите по всяко време, на всяка възраст и толкова продължително, колкото организмът ви има нужда.

ВАЛЕРИАНА - позната със своя силно успокоителен ефект. Също използвана още от древността от лечители за предизвикване на съня.

ЖЪЛТИЯТ КАНТАРИОН предизвиква съня. Употребата му датира още от древна Гърция, където се е използвал като средство срещу невроза.

МАТОЧИНА - намалява стреса, облекчава тревожността и мускулните спазми. Използвана за пръв път през Средновековието, тя е една от най-ефективните билки, прилагани в борбата срещу безсънието. За подсилване на ефекта може да се комбинира с валерианата.

ПАСИФЛОРА - спомага не само за бързо заспиване, но и за качеството на съня - дълбок и спокоен сън, което предоставя възможност за по-бързо възвръщане на възстановителните сили на организма.

Към чашата с чайче от тези билки или букет от тях може да добавите и 20/30 капки билкова тинктура от маточина, за да подсилите действието и да се радвате на сладък сън.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама