Признаци на запушена лимфна система и 6 начина да я почистите


Признаци на запушена лимфна система и 6 начина да я почистите
Снимка: iStock

Освобождаването от токсините, които се натрупват в тялото, е един от най-ефикасните начини да останете здрави. Човешкото тяло се състои от много органи и жлези, които трябва да изхвърлят токсините от тялото. Тази система от органи и жлези се нарича лимфна система и се състои от жлези, лимфни възли, далак, тимусна жлеза и сливици. За съжаление лимфната система има вероятност да се запуши и да не функционира правилно при повечето хора.

Настойка от зелени орехчета, която пречиства кръвта

Лимфната система има множество функции като:

-Отстраняване на интерстициална течност от тъканта

- Усвояване и транспортиране на мастни киселини и мазнини от храносмилателната система

- Транспортиране на бели кръвни клетки до и от лимфните възли в костите

- Транспортиране на антиген-представящи клетки (APCs) до лимфните възли, където се стимулира имунен отговор

За съжаление лимфната система е в дисбаланс при много хора поради недостиг на хранителни вещества, висок прием на преработени храни и липса на физическа активност. Ео кои са признаците, които биха могли да подскажат, че вашата лимфна система изисква сериозно прочистване:

- Артрит

- Кожни заболявания

- Храносмилателни нарушения

- Чести главоболия

- Инфекции на синусите

- Необясними синини

- Наднормено тегло

- Хронична умора

Лимфната система се нуждае от движението на тялото, дишането, чревната активност и мускулното действие, за да създаде поток и да изтласка токсините от тялото. Ето кои са най-лесните начини да ѝ помогнете да работи по-гладко и ефикасно.

1. Упражнение

Редовните упражнения са ключови за здрава лимфна система. Започнете с по-малко интензивни тренировки и се опитайте бавно да включите по-интензивни упражнения в рутината си. Най-стимулиращото упражнение за лимфната система са скоковете на батут.

2. Алтернативни лечения

Лимфният дренаж е един от най-лесните начини за детоксикация на лимфната система. Тази светлинна вълна от 3 части с осцилираща честота може да стимулира циркулацията на лимфата и да източи мазнините, течностите и токсините далеч от вашите клетки. Акупунктурата е друго ефективно лечение, което ще ви помогне да стимулирате лимфния поток и да помогнете за премахването на токсините от тялото.

3. Топли и студени душове

Горещата вода помага за разширяване на кръвоносните съдове, докато студената вода ги свива. Това създава действие на "помпа", което изтласква токсичните течности, които са останали в тялото. Тази терапия не се препоръчва за бременни жени и за тези, които страдат от сърдечно-съдови заболявания.

4. Сухо четкане

Четкайте сухата си кожа с кръгови движения в продължение на 10 минути с помощта на четка с естествен косъм и след това вземете душ. Можете да комбинирате сухо четкане с горещ и студен душ за по-добър ефект.

5. Пийте достатъчно вода

Много хора си мислят, че 1.5л вода е достатъчна за всеки човек. Това далеч не е така. Формулата, по която най-добре може да сметнете от колко вода се нуждае тялото ви, е да умножите килограмите си по 0.40мл.

6. Избягвайте да носите тесни дрехи

Като носите прекалено тесни дрехи, вие намалявате циркулацията в лимфната система. Тесните дрехи могат да причинят блокиране на лимфната система, което може да доведе до натрупване на токсини.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама