Пролетна мощна отвара за имунитета


Пролетна мощна отвара за имунитета
Снимка: iStock

През пролетта имунитетът на хората от всички възрасти е особено уязвим. И съвсем логично – след дългите студени месеци без достатъчно слънце, организмът е изчерпал своите запаси от витамини и минерали. Но преди да тичате до аптеката, опитайте да подсилите имунната си система с няколко натурални продукта.

Отварата от шипки е адски полезна за имунитета на възрастните хора, а има и бонус - тя е чудесно средство за укрепване на кръвоносните съдове и пречистване на артериите.

Вижте още: 6 "женски" витамина, които да си набавите тази пролет

Освен това в шипките има много витамин А. Той помага на лигавиците да се обновяват, а укрепва и имунната система. Имайте предвид, че отварата от шипки има диуретичен ефект. В това отношение нейният ефект е "по-мек" в сравнение с този от лекарствата.

За да я направите ще имате нужда от сушени или пресни шипки, които да варите на бавен огън 1 час, а след това да оставите отварата да изстине в тенджерата, да пресипете и да пиете ежедневно по една чаша.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама