Пролетна умора - как да се справим с хомеопатия и хранителни добавки


Пролетна умора - как да се справим с хомеопатия и хранителни добавки
Снимка: iStock/Guliver

Всеки от нас се е сблъсквал с пролетната умора. Да, със сигурност не е нещо приятно. Причините да усещаме пролетна умора са: липса на слънчева светлина и достатъчно витамини в храната, както и намалената физическа активност.

Симптоми на пролетна умора:

физическа и умствена отпадналост

виене на свят

постоянна сънливост

Ако страдате от пролетна умора, обогатете храната си с повече плодове и зеленчуци, прясно приготвени плодови сокове и риба. Пийте много минерална вода, за да се снабдите с нужните на организма минерали.

3 хомеопатични лекарства за пролетна умора:

В хомеопатията има много лекарства за физическа и умствена умора. Всички те са препарати с натурален произход, без странични действия и лесни за употреба. Смучат се по 10 гранули сутрин и вечер между храненията за поне 2-3 седмици. Ако симптомите на умора продължават и след това, потърсете лекарска консултация за прецизиране на диагнозата и лечението.

Хина D30 (China D30) е за тези, които се будят освежени сутрин, но усещат, че едва се влачат от умора следобяд. Води физическата умора, а не умствената. Оплакват се също от виене на свят и гадене. Особено подходящ за умора след грип или настинка.

Калиум фосфорикум D30 (Kalium phosphoricum D30) e подходящ за тези, които се будят уморени. Чудесен за случаите с умствена умора след много работа и малко сън. Отпадналостта е придружена с повишена раздразнителност, главоболие и трудно заспиване.

Ацидум фосфорикум D30 (Acidum phosphoricum D30) ще помогне, ако сте отпуснат и безразличен през целия ден. Липсата на енергия и концентрация често са съпроводени от потиснатост и лош апетит.

Хранителните добавки и билки за пролетна умора:

Хранителните добавки, билките и хомеопатията могат да се прилагат едновременно за лечение на пролетната умора. Всички те са на природна основа и нямат странични ефекти, а подобрението от прилагането им се наблюдава още през първата седмица от началото на лечението.

Пчелното млечице е богато на витамини и минерали. Той е ефикасен тоник срещу физическа и умствена умора.

Микроелементите, като желязо, манган, магнезий и мед са важни съставки за жизненост и енергичност.

ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО ОТ ЛИМОНИТЕ

Женшен - Американските и азиатските корени от женшен са доказани във времето адаптогени. Те увеличават енергичността и засилват умствената и физическата издръжливост.

Елефтерокок (Сибирски женшен) - далечен роднина на американския и азиатския женшен. Подобрява физическата енергия, концентрацията и паметта дори по-добре от традиционния женшен. Не го ползвайте постоянно за повече от 60 дни, защото се наблюдава привикване.

Джинджифилът е с отлични дезинтоксикационни свойства, той пречиства организма и повишава енергията. Особено ценен за хора, които страдат от храносмилателни проблеми, защото намалява възпалителните процеси и болките в стомашно-чревния тракт.

Гуарана – плодовете на гуараната съдържат калций, магнезий, фосфор и калий. Повишават енергията и подобряват паметта и настроението.

Източник: д-р Василка Юрукова, homeopathytoday.eu

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама