Промени, които настъпват по време на менопаузата


Промени, които настъпват по време на менопаузата
Снимка: iStock/Guliver

Има сравнително малко научни изследвания за признаците на менопаузата. Ако се чудите какво да очаквате в тялото си, то може да бъде трудно да се намери необходимата информация. Тялото преминава през много промени, след като менопаузата настъпи. Това са промени, които можете да очаквате да забележите.

Какво е менопауза?

Менопаузата е процесът, през който тялото ви преминава, когато спрете менструация, обикновено на около 50-годишна възраст. Няма ясно начало или край на процеса, което може да бъде разочароващо и объркващо. Първата фаза е известна като пременопауза. Ще забележите, че вашият менструален цикъл става нередовен, започват промени в настроението, горещи вълни и нередовен сън.

Промени, които възникват по време на менопаузата:

1. Влошаване на здравето на костите

Костите започват да се променят по време на менопаузата. Повечето жени губят 20% от костната си плътност непосредствено след менопаузата. Това се дължи на по-ниски нива на естроген в тялото.

Въпреки че плътността намалява, има други фактори за поддържане на костите ви здрави. Добра идея е да се обърне внимание на здравето на костите по от рано, докато не е станало твърде късно.

Повечето лекари препоръчват да останете активни. Опитайте се да започнете тренировъчен режим, който включва упражнения като пилатес, йога или танци. Също така, обърнете внимание на хранителните вещества, които си набавяте от вашата диета. Не забравяйте да включите калций и витамин D.

2. Покачване на тегло

Повечето жени ще забележат повишаване на теглото по време на менопаузата. Това, което всъщност се случва, е преразпределение на теглото и мазнините около тялото. Става по-вероятно да трупате тегло около бедрата и талията. Мускулната маса намалява и се превръща в мазнини, тъй като скоростта на метаболизма ви се забавя.

Разбира се, упражненията и диетата са очевидните начини за борба с появата на наддаване на тегло в менопауза. Добавете някои кардио упражнения във фитнеса за да останете в добра форма.

Ако все още сте загрижени за промените във формата на тялото си, опитайте продукт за отслабване. ReduSlim е изцяло натурален продукт, съдържащ зелено кафе, черен пипер и L-карнитин. Тези капсули засилват здравословното отслабване, когато се използват заедно с здравословен начин на живот.

3. Стрес

По време на менопаузата тялото произвежда повече кортизол, хормонът свързан със стреса. Ако имате стрес и тревожност за дълъг период от време, вие се излагате на риск от множество по-сериозни здравословни проблеми. Стресът излага имунната система и сърцето на риск.

Опитайте се да включите някои успокояващи методи за тренировка. Йогата и медитацията могат да бъдат невероятно полезни за успокояване на ума. Упражненията създават ендорфини в тялото, който се бори с излишния кортизол.

В заключение

Може да е трудно да се справим с тези внезапни промени. За мнозина менопаузата може да се усети като загубена битка и знак за застаряване. Но не се притеснявайте! Чрез активно преследване на по-здравословен начин на живот, вие ще започнете да се чувстват по-добре веднага. Много жени на средна възраст, които редовно спортуват и спазват здравословни диети по време на менопаузата всъщност твърдят, че се чувстват по-добре от всякога.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама