Силата на суровоядството: Жена е секси и на 73


Силата на суровоядството: Жена е секси и на 73

След като преди няколко дни ви разказахме за изумителната 70-годишна Анет Ларкинс, която е открила извора на младостта, днес ще ви представим още една интересна и вдъхновяваща жена.

Преди няколко години Мими Кирк беше обявена за Най-сексапилната вегетарианка над 50. Тя изглежда по-добре от всякога и казва, че причината за това е вегетарианският й начин на живот. Скоро тя ще навърши 74 години, но изобщо не се чувства и не изглежда на толкова. Мими е в перфектно здраве и води прекрасен живот, както сама споделя: "Чувствам се сякаш с времето се подмладявам".

Кирк е вегетарианка повече от 40 години и е суровояд веган от близо четири години.

"Чувате го постоянно – като цяло вегетарианците изглеждат по-млади и са по-здрави. Хората просто не знаят, защото не са го опитали, за да усетят разликата. Имах проблеми със ставите и откакто станах суровояд, няма и следа от тях. Кръвното ми налягане и нивото на холестерола се нормализираха. Сутрин скачам от леглото и се чувствам страхотно, вече не се изморявам към 3-4 следобед както преди.

Харесва ми, когато казвам на хората, че имам син, който е на 19 години, и те се изненадват, защото не изглеждам на 40. Аз се кълна, че е така, защото:

1. Аз съм веган от близо 11 години и вегетарианка почти през целия си живот.

2. Напълно спрях да пия алкохол преди няколко години.

3. Не съм пушила цигари дори един ден през живота си.

4. Не взимам наркотици.

5. Ям много сурови и пълнозърнести храни (може да си веган и да ядеш пържени картофки, чипс, паста и хляб през цялото време, но това няма да те накара да се чувстваш добре).

6. Опитвам се да бъда положителна и да бъда колкото се може по-близо до истинската си същност. Не съм перфектна и няма как да бъда, но се старая да живея по най-добрия начин според мен."

Ние всички можем да имаме жизнен живот и да бъдем вдъхновени от здравето, вместо застрашени от него.

Източник: beautiful-vegan.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама